Κειμενογράφος με εξειδίκευση, Κειμενογράφηση, Κειμενογραφία

Για να ακουστεί, όπως πρέπει, η “φωνή” σας! 

Η κειμενογράφηση (ή κειμενογραφία) είναι η τέχνη της δημιουργίας κειμένων, τα οποία παράγονται για λογαριασμό κάποιας επιχείρησης ή άλλου τύπου φορέα και χαρακτηρίζονται από συγκεκριμένες προδιαγραφές, προκειμένου να προσελκύσουν το ενδιαφέρον ενός κοινού και, τελικά, να πείσουν.

Γιατί η κειμενογραφία μας είναι απαραίτητη

 Η κειμενογράφηση (ή κειμενογραφία) είναι απαραίτητη, εφόσον κανείς εκπροσωπεί μία εταιρεία ή κάποιο φορέα που επιθυμεί να επικοινωνήσει με επιτυχία το τί προσφέρει. Ανεξάρτητα από την Ιστορία ή το μέγεθος κάθε φορέα, έχει σημασία να προβάλλονται η ταυτότητα και η προσωπικότητά του, καθώς και το όραμά του και αυτό θα γίνει μέσα από τα ειδικά κείμενα που θα δημιουργηθούν. Τα συγκεκριμένα κείμενα, για να είναι αποτελεσματικά, θα πρέπει να τα έχει αναλάβει ένας ειδικός και πεπειραμένος επαγγελματίας της επικοινωνίας μέσω του κειμένου και αυτός ο επαγγελματίας είναι ο κειμενογράφος.

 Ο κειμενογράφος σας είναι αυτός που θα αναλάβει τη δημιουργία των κειμένων, τα οποία θα αντανακλούν το τί πρεσβεύετε και το τί προσφέρετε. Οι κειμενογράφοι εξειδικεύονται στο να επικοινωνούν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε επιχείρησης και κάθε άλλου φορέα. Ως ειδικός της επικοινωνίας μέσω των κειμένων, ένας αξιόπιστος κειμενογράφος θα ακούσει προσεκτικά τί επιθυμείτε να προβάλλετε, όσον αφορά στα προϊόντα ή και στις υπηρεσίες σας. Επιπλέον, όμως, ένας ικανός κειμενογράφος θα λειτουργήσει κάθε άλλο παρά διεκπεραιωτικά· ο κειμενογράφος που θα αποδείξει την αξία που έχει η τέχνη του θα εργαστεί ως βασικό μέλος της ομάδας σας, καθώς καλείται να γίνει η “φωνή” σας. Θα κάνει τις σωστές ερωτήσεις και θα επισημάνει περισσότερες επικοινωνιακές δυνατότητες που αφορούν σε κάθε κείμενο που πρόκειται να συνταχθεί. Ακόμη, με το να εμπιστευτούμε ένα έμπειρο κειμενογράφο, έχουμε το πλεονέκτημα της συμβολής ενός ειδικού της επικοινωνίας μέσω του κειμένου και, κατά συνέπεια, ένα επιπλέον “μάτι” για να υπογραμμιστούν εκ νέου όσα πιθανόν θεωρούνται δεδομένα.

Εξειδικευμένη κειμενογράφηση & το περιβάλλον των κειμένων

 Ως εκπρόσωπος μίας επιχείρησης ή ενός άλλου τύπου φορέα, έχοντας τον κατάλληλο κειμενογράφο στο πλευρό σας έχετε και τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για κάθε τύπο κειμένων που, στο πλαίσιο μίας αποτελεσματικής παρουσίας, μπορούν να δημιουργηθούν, καθώς και για το περιβάλλον προβολής τους. Ένας ευρύς διαχωρισμός είναι ο παρακάτω:

  • Κείμενα για ηλεκτρονικό περιβάλλον (διαδίκτυο, μέσα κοινωνικής δικτύωσης).
  • Κείμενα για έντυπο περιβάλλον (ειδικά έντυπα, περιοδικά κλπ.).

Παρακάτω αναφέρονται κάποιες κατηγορίες κειμένων, με βάση το πού παρουσιάζονται:

  • Κείμενα για ιστοσελίδες.
  • Κείμενα για social media.
  • Κείμενα για εταιρικά έντυπα.
  • Κείμενα προβολής Δημοσίων Σχέσεων (συνεντεύξεις, Δελτία Τύπου).
  • Κείμενα για διαφημιστικές καταχωρίσεις.
  • Κείμενα για μηνύματα τηλεοπτικής ή ραδιοφωνικής διαφήμισης.
  • Κείμενα για brand storytelling.
  • Κείμενα για branded άρθρα (ενημερωτικά άρθρα με εμβόλιμα στοιχεία του προϊόντος).
  • Κείμενα για outdoor (υπαίθριες) καταχωρίσεις.

Επιπλέον υλικό που ενδεχομένως να αναλαμβάνει ένας κειμενογράφος:

  • Δημιουργία ονόματος νέου προϊόντος (ή αλλαγή ονόματος, στο πλαίσιο rebranding).
  • Κείμενα για blog.
  • Slogan.
  • Βελτίωση ήδη υπάρχοντος υλικού επικοινωνίας.

Κειμενογράφηση, αποτελεσματικότητα & πώς θα επιλέξετε κειμενογράφο

 Κατά την επιλογή του συνεργάτη σας, για την επικοινωνία σας μέσω των κειμένων, έχει σημασία να διαπιστώσετε πώς αντιλαμβάνεται ένας κειμενογράφος την επαγγελματική του ιδιότητα. Οι κειμενογράφοι που θα σας οδηγήσουν στο να φτάσετε στους στόχους σας, δε θα πρέπει να αντιμετωπίζουν το προϊόν της δουλειάς τους απλά ως… λέξεις & φράσεις: Σε κάθε κείμενο, η γλώσσα ναι μεν είναι εργαλείο, στην περίπτωση της κειμενογράφησης όμως, είναι φόρμα, αλλά και βάση για τη διαμόρφωση ενός σύντομου ή ενός εκτενούς μηνύματος, ανάλογα με το σημείο προβολής και ανάλογα με την κάθε ανάγκη και περίσταση. Προκειμένου να δημιουργηθούν εύστοχα επαγγελματικά κείμενα, καθώς και σχετικό υλικό που εκφράζει κάποιο φορέα, είναι απαραίτητο ο συνεργάτης κειμενογράφος που θα επιλεγεί να έχει επίγνωση του ρόλου του ως ενός ειδικού της επικοινωνίας, που συμβαίνει να χρησιμοποιεί τη γλώσσα ως μέσο.

 Συνεπώς, ο κειμενογράφος σας θα πρέπει να έχει άριστη γνώση τόσο της γλώσσας, όσο και των ποικίλων τεχνικών επικοινωνίας μέσω του κειμένου, έτσι ώστε να ξεχωρίσετε με τον τρόπο που σας αξίζει, για τα μοναδικά πλεονεκτήματα και τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά που σχετίζονται με όσα προσφέρετε!

Σε ποιους απευθύνεται η κειμενογράφηση;

 Η κειμενογράφηση δεν αποσκοπεί απλά στο να συνταχθεί ένα κείμενο. Η κειμενογράφηση (ή κειμενογραφία) έχει ως πρώτιστο στόχο, όχι μόνο τη μετάδοση πληροφοριών, αλλά επιπλέον την επικοινωνία ενός μηνύματος, το οποίο θα πείσει το κοινό του. Επίσης, η κειμενογράφηση (στα αγγλικά ο όρος αναφέρεται ως “copywriting”), δε σχετίζεται με τη δημιουργία κειμένου για ενημέρωση ή και ψυχαγωγία (σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για content writing).

 Με βάση τα παραπάνω, καθοριστική παράμετρος, προκειμένου να επιλέξει κανείς τον κατάλληλο κειμενογράφο, είναι να επιβεβαιωθεί ότι ο συγκεκριμένος επαγγελματίας αναπτύσσει κάθε κείμενο που του ανατίθεται έχοντας κατά νου το κοινό του. Παρότι φαίνεται αυτονόητο, αυτή η νοοτροπία δεν είναι δεδομένη, κατά την παραγωγή ποιοτικών έργων που σχετίζονται με την κειμενογραφία. Κάθε κείμενο που σχετίζεται με την κειμενογράφηση θα πρέπει να είναι ξεχωριστό και άρτιο, αλλά και κατανοητό όχι μόνο από κειμενογράφους και ειδικούς της επικοινωνίας, αλλά κυρίως από το επιμέρους κοινό στο οποίο απευθύνεται, το οποίο έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και συγκεκριμένες ανάγκες (για τα οποία εξαρχής ενημερώνονται οι υπεύθυνοι κειμενογράφοι). Με άλλα λόγια, η κειμενογραφία είναι ένα απαιτητικό αντικείμενο που δημιουργείται από ικανούς και εξειδικευμένους επαγγελματίες που, όμως, οφείλουν να παρουσιάζουν μηνύματα που δε χρειάζονται περαιτέρω… εξηγήσεις.

 Ο αποτελεσματικός κειμενογράφος γράφει με γνώση, πείρα, αλλά και με ενσυναίσθηση, αναζητώντας νέα ερεθίσματα για το πώς θα κάνει καθένα από αυτούς στους οποίους απευθύνεται να πει: “Βρήκα τη λύση για αυτό που έψαχνα!

Γιατί θα μας επιλέξετε για κάθε ανάγκη επικοινωνίας μέσω του κειμένου

Είστε επιχειρηματίας και επιθυμείτε την επικοινωνία των προϊόντων, των υπηρεσιών ή και του εταιρικού προφίλ σας, μέσα από άρτια και ξεχωριστά κείμενα;

Εκπροσωπείτε κάποιου άλλου είδους φορέα και έχετε την ανάγκη δημιουργίας σύντομων ή πιο εκτεταμένων κειμένων που θα προάγουν την επικοινωνία με το κοινό σας;

Eίμαστε στη διάθεσή σας για να ακούσουμε τί θέλετε, να κάνουμε τις πιο κατάλληλες προτάσεις, αλλά και να παρέχουμε σχετική συμβουλευτική, προκειμένου να πραγματοποιηθούν με επιτυχία οι επαγγελματικές επιθυμίες σας.

Στόχος μας δεν είναι να δημιουργήσουμε για εσάς κείμενα που θα είναι απλώς ελκυστικά, αλλά που, επιπλέον, θα επικοινωνούν τα μήνυματά σας με τον πιο εύστοχο τρόπο, στο συγκεκριμένο επιμέρους κοινό που επιθυμείτε να προσεγγίσετε και να πείσετε.

Αναλαμβάνουμε τη δημιουργία κειμένων με βάση τις πληροφορίες που μας δίνονται, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα βελτίωσης ήδη υπάρχοντος υλικού που σχετίζεται τόσο με έντυπα, όσο και με υλικό του διαδικτύου κλπ.

Εξειδικευόμαστε σε όλο το φάσμα των τεχνικών της επικοινωνίας μέσω του κειμένου!

Ενδεικτικά, παραθέτουμε υλικό που μπορούμε να δημιουργήσουμε για εσάς:

  • Κείμενα για ιστοσελίδες.
  • Κείμενα για μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
  • Κείμενα για blog.
  • Κείμενα για εταιρικά έντυπα.
  • Κείμενα που σχετίζονται με τον τομέα των Δημοσίων Σχέσεων (συνεντεύξεις, Δελτία Τύπου κλπ.).
  • Κείμενα με λέξεις-κλειδιά (keywords).
  • Κείμενα για branded άρθρα (ενημερωτικά άρθρα με εμβόλιμα στοιχεία του προϊόντος).

Είμαστε στη διάθεσή σας, προκειμένου να συνεργαστούμε και για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη  που σχετίζεται με υπηρεσίες κειμενογράφησης, καθώς και για την παραγωγή άλλων τύπων κειμένου, όπως brand storytelling, διαφημιστικό κείμενο κλπ., για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Δημιουργήστε το σωστό μήνυμα για ό,τι προσφέρετε!