Κειμενογράφηση - Κειμενογραφία

Πώς αντιλαμβανόμαστε τους άλλους & ο ρόλος του κειμενογράφου στην επικοινωνία σας.

Έχετε παρατηρήσει ότι συχνά βιαζόμαστε να χαρακτηρίσουμε τους άλλους, ειδικά αυτούς με τους οποίους δεν έχουμε μεγάλη συναναστροφή;

 Κάποιες φορές, οι υποθέσεις μας για τους άλλους, τους οποίους δε γνωρίζουμε αρκετά καλά, είναι σωστές. Δεν είναι, όμως, λίγες οι φορές που, με έκπληξη, διαπιστώνουμε ότι μια προσωπικότητα συγκεντρώνει περισσότερα ή ακόμη και άλλα (!) χαρακτηριστικά από αυτά που αρχικά του / της είχαμε “χρεώσει”. Και δεν είναι παράλογο: κατά τη λιγοστή συναλλαγή ή συναναστροφή μας με κάποιον λειτουργούμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, με βάση προκαταλήψεις, σκεπτόμαστε βάσει στερεοτύπων κλπ. Και, βέβαια, θα ρωτήσει κανείς τί το ενδιαφέρον μπορεί να υπάρχει σε αυτές τις περιπτώσεις; Μα, αφενός σε κάποιες περιπτώσεις κάποιος μπορεί να συγκεντρώνει περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά σε σχέση με την αρχική εκτίμηση. Αφετέρου φανταστείτε αυτός ο κάποιος να είσαστε εσείς. Ή η επιχείρησή σας.

 Εφόσον μια εταιρεία ή επιχείρηση επιθυμεί να αναδειχθούν με επιτυχία τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που την κάνουν να ξεχωρίζει και να έχει χρησιμότητα (και συνεπώς δημοτικότητα), επιβάλλεται να υπάρξει επιλογή των κατάλληλων εκπροσώπων και συνεργατών, προς επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου. Σε αυτή την περίπτωση, το κομμάτι της επαγγελματικής επικοινωνίας αποδεικνύεται νευραλγικής σημασίας, ενώ η συνεργασία με έναν έμπειρο και εξειδικευμένο κειμενογράφο θα είναι πολύτιμη για την ανάδειξη της αυθεντικής εταιρικής ταυτότητας, καθώς και για τη δημιουργία μιας πιο ποιοτικής σχέσης με το επιμέρους κοινό στο οποίο κανείς απευθύνεται.

 Ο αγγελιοφόρος των μηνυμάτων που θα “αποκαλύψουν” περισσότερα για εσάς και θα υπογραμμίσουν την ιδιαίτερη προσωπικότητά σας έχει σημασία να έχει εμπειρία του χώρου της αγοράς, να γνωρίζει καλά τη δουλειά του, καθώς και φρέσκιες τεχνικές επικοινωνίας, θα πρέπει όμως να γνωρίσει πολύ καλά και κάτι άλλο: εσάς. Ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας, τί δε γνωρίζουμε ακόμη για την Ιστορία της, τί αγώνες αντιμετώπισε που οδήγησαν τελικά σε νίκες, αλλά και τί έμαθε μέσα από κάθε διαδικασία; Ο κειμενογράφος σας θα φροντίσει να μάθει περισσότερα για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της επιχείρησης, για το πώς διαμορφώθηκε ο “χαρακτήρας” της, αλλά και για το ξεχωριστό όραμά της. Επιπλέον, ένας εξειδικευμένος επαγγελματίας γνωρίζει πώς να σας καθοδηγήσει με συνέπεια και στρατηγική, ακόμη και να αντιληφθεί ακριβώς αυτό στο οποίο προσβλέπετε, αλλά “περίπου” μπορείτε να περιγράψετε.

 Ο κειμενογράφος σας είναι η σίγουρη, αλλά “ανθρώπινη” φωνή σας, εκπροσωπεί εσάς μέσα από το ταλέντο, την προϋπηρεσία, τις σπουδές, τις τεχνικές του. Δεν είναι αυτός που απλώς θα γεμίσει τις σελίδες των εντύπων και του Διαδικτυακού σας χώρου με λόγια: Είναι αυτός που θα πει, και ενδιαφέρεται να πει, με τον καλύτερο και με τον πιο πειστικό τρόπο, αυτά που αναζητά να ακούσει ο κάθε άνθρωπος στον οποίο απευθύνεστε, ο κάθε άνθρωπος που σας αναζητά.

 Επιπλέον, ακόμη και όσοι ήδη εμπιστεύονται μια επιχείρηση ή ένα φορέα ενδέχεται να εκπλαγούν ευχάριστα μαθαίνοντας ότι έχει να τους προσφέρει ακόμη περισσότερα. Ο έμπειρος και εξειδικευμένος κειμενογράφος – συνεργάτης σας είναι σε θέση να υποστηρίζει και να τροφοδοτεί συστηματικά τη σχέση με το κοινό σας, όποτε χρειαστεί να πείτε ότι εργάζεστε με περισσότερους τρόπους και για περισσότερα πράγματα, ακόμη και προς ένα νέο, πιο διευρυμένο όραμα: Όλα αυτά δε σας κάνουν να θέλετε να συστηθείτε ξανά, αλλά όπως πρέπει, όπως σας πρέπει; Σωστά! Είμαστε μαζί σας!